м-ст Русин дол, ул. Петър Венков, 2070 Пирдоп

+359890/111 222

 Хотел “Борова гора” се намира в полите на Средна гора, изцяло обграден със стари борови дървета.
В близост до комплексът по извити еко-пътеки се стига до язовир „Жековир” на около час път, където може да се организират различни игри и забавления, пикник, риболов.

 На 15 км. от Пирдоп е с.Душанци, където също има язовир, необятни поляни и гори, а дори на близко разстояние е старата Еленска базилика, запазен архитектурен паметник от Средновековна България.

 На 20 км. от Пирдоп е с. Чавдар, известно с Археологичен парк „Тополница”, в който може да се разгледа уседналия начин на живот на праисторически хора от преди 7000 г.

 На 24 км. от Пирдоп е гр. Копривщица, който е сред Стоте национални туристически обекта на Български туристически съюз. В града се помещава Архитектурно-исторически резерват без почивен ден.  Копривщица е удобен изходен пункт за хижите “Павел Делирадев”, “Кръстьо Чолаков” и “Артьовица” в западната част на Панагюрска Средна гора, за х. “Богдан”, “Барикадите”, “Чивира” и ТВК „Бунтовна“ в източната част на планината. През 1961 – 2006 г. е открита тракийска резиденция „Смиловене“. Това, което я прави уникална е фактът, че е градена с големи, идеално пасващи една с друга квадри (каменни блокове) – стил, характерен за градежите в Плиска и Преслав, за който се смята, че е внесен на Балканския полуостров от прабългарите. Интересното в случая е, че тракийска резиденция „Смиловене“ е построена по този начин преди 2600 г. от траките. До мястото може да стигне по черен път.

« 2 of 3 »
Scroll Up
en_GB
bg_BG en_GB